Mutfakta Zaman Kaybetmeyin



Bayatlamış Ekmek

Bayatlamış ekmeğiniz var ve sizin o an değerlendirecek yeriniz veya fikriniz yoksa ekmeği mutfak robotunda çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman kullanın.

Patates Soyarken

Patatesleri daha kolay soymak istiyorsanız, soymadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin.

Başka bir yöntem olarak da bulaşık teli kullanabilirsiniz. Patatesleri soyarken üzerini bulaşık teli yardımıyla ovuşturun. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Taze Ekmek Keserken

Taze ekmek keserken parçalanır. Eğer ekmeği daha düzgün ve kolay kesmek isterseniz, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin ve zaman kaybetmeden kurulayıp ekmeği dilimleyin. Bu işlemi ne kadar sıklıkla yaparsanız başarı şansınız o kadar artar.

Açılmayan Kavanoz Kapakları

Açmayı başaramadığınız kavanoz kapaklarını, kavanozun kapak kısmını sıcak suya batırıp biraz bekleyerek, bir bez yardımıyla kolayca açın.

Kavanozları Açarken

Cam kavanozların kapaklarını açmakta zorlandığınızda, kavanozun altına sert bir şekilde vurmayı deneyin. Daha kolay açıldığını göreceksiniz.

Kararan Meyveler

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmasından şikayetçiyseniz, kararmalarını önlemek için limonla ovmayı deneyin.

Pörsümüş Domatesler

Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür ve güzel görünümünü kaybeder. Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kabın içine koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz, eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır.

Jöleyi Kalıbından Çıkarmak

Hazırladığınız jöleyi tek parça halinde kalıptan çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp, içine bitkisel yağ sürün.

Hiç yorum yok: