Kadinlardan Imaj Danismanina Sorular



Geniş basenler, kalın kollar ya da şişkin göbekler, sevdiğiniz giysileri giymenize engel olmasın!

Merhaba benim basenlerim çok geniş. Pantolon giydiğimde daha da belirgin oluyor, bu yüzden genellikle etek giyiyorum. Sizce nasıl etekler giymeliyim?

Kloş etekler gibi çan kesimli etekler de basenleri sıkmadan aşağı ineceği için burayı vurgulamazlar. Aşağı doğru daralarak inen kalem eteklerden uzak durun, çünkü bunlar basenin genişliğini daha çok vurgular. Eteklerinizde cep, detay, işleme vs kullanmayın çünkü her biri sizi daha kalın gösterebilir. Renk seçimlerinizde de koyu renkleri tercih etmenizi hatırlatmak isterim, açık ve parlak renkleri daha çok bluzlarınızda kullanın ki kalça ve basene dikkat çekmeyin. Pantolonlarlaysa uzun kesimli ceketler tercih edebilirsiniz.


Popoyu daha kalkık ve küçük gösteren bir pantolon modeli öneriniz var mı?

Pantolonda küçük ve kapaklı arka cepler, popoyu daha kalkık gösterebilirler. Bu koton, ve jean kumaşlarda uygun olur. Daha yumuşak, hafif akışkan kumaşlardaysa yine pantolonun arkasında belden hafif büzgülerle de bunu yapabilirsiniz. Örneğin yaz aylarında büzgülü bir pantolonla kombinleyeceğiniz bluzunuzun sırtında dikkat çekici hilelerle, örneğin sırtı açık bluzde sırtta fiyonklar, ya da sırta doğru takılmış bir kolye gibi hareketlerle gözleri daha yukarı taşıyabilirsiniz, bu da poponuzun daha kalkık olduğu etkisi yaratır.


Benim kollarım çok kalın. Beyaz karpuz kollu gömlekleri çok seviyorum ama hepsinin kolları daracık. Hiçbiri uymuyor. Aslında vücudumun alt kısmı çok ince ama kollarımın kalınlığından dolayı, sanki çok şişmanmışım gibi görünüyorum. Sizce nasıl gömlekler ve bluzlar giymeliyim?

Kollarınız vücudunuzun altına göre daha kalınsa, dikkati kollarınızdan uzak, daha ince, daha narin yani vücudun alt kısmına çekmek ve bu detayları da orda uygulamak hem proporsiyonu dengeler hem de göze daha hoş gözükerek size kendinizi iyi hissettir. Karpuz kol gibi detaylı ve kabarık kol kesimleriyse bulunduğu yeri daha da kalın gösterir. Karpuz kol kesimi eğer kol dirsekten aşağıda bitecekse daha uygun bir kesim olur sizin için. Kısa kol bluzlardaysa omuzdan dökümlü, kloş, kol evi geniş kesimli kolları tercih edin. Kloş kesim kollarda verev çizgiler kolu daha ince gösterir. Özellikle omuzlarınız da genişse, yarasa kol ve reglân kol kesimleri daha uygun olur.

Göbeğimi kapatmak için son zamanlarda moda olan bol bluzları giyiyorum ama bu defa da herkes beni hamile zannediyor. Nasıl bir çözüm bulmalıyım?

Bol kesim bluz ve tuniklerin basene oturan modelleri vardır, eğer kalçalarınız darsa bu tip basene oturan, basende sıkı, üstü dökümlü merzerize bluz ve tunikleri deneyin. Ya da üstünüzde koyu renkleri denerken etek ve pantolonda daha açık renkle dikkati aşağı çekebilirsiniz yine bedeninizin altı daha inceyse. Ya da katlı giyim kullanabilirsiniz, örneğin içinize koyu renk ince atlet kesimli bir tshirt, penye ile onun üstüne daha açık renklerde rahat kesimli bir gömlekle bel ve göbek fazlalığını sportif bir görüntüyle kamufle edebilirsiniz. Aradan gözüken penyenin kontrastı ile hem beliniz hem göbeğiniz daha zarif ve ince gözükür.


Gardırobumu fazla para harcamadan daha kullanışlı hale getirmem için ne önerirsiniz?

Gardırobunuzu kullanışlı hale getirmenin en akıllıca yolu kapsüller halinde giyim stratejisini izlemek. Hem düzenlerken hem de alışverişlerinizde. Böylelikle sadece bütçenizde değil zamandan ve yerden de tasarruf sağlarsınız. Kapsül giyim için öncelikle birbiriyle uyumlu parçalardan yola çıkarak, hangi üstler hangi altlarla kombinlenebilir, gözden geçirmenizi öneririm. Sonra da eksik kalan parçalar için alışverişe çıkmanızı. Gardırobun ana parçaları olan temel giysiler, etek, pantolon ceket, elbise vb kıyafetleri halen giydiğinizden farklı kombinlerle giyebilir misiniz, sorun kendinize... Aksesuarlara yatırım yapabilirsiniz… Örneğin farklı bluzlar deneyebilirsiniz… Her zaman taktığınız kısa kolyeler yerine gömleğinizin üstüne takacağınız uzun bir kolye, hırkanıza iliştireceğiniz bir broşla elbisenin kendi kemeri yerine şık kalın bir rugan kemer, vb aksesuarlarla farklı görüntüler yakalayabilirsiniz.


İkinci el kıyafetleri özellikle, bir döneme ait olanları giymeyi çok seviyorum, ama bunları nereden bulacağım konusunda bir fikrim yok. Bana birkaç adres önerebilir misiniz?

Bu konuda bir kaç yıl öncesine kadar pek alternatif yoktu, illa ki yurtdışına çıkmak gerekiyordu. Sizin de yurtdışına çıkma fırsatınız varsa New York doğu yakasında vintage butiklerin ağırlıklı olduğu bölge.1920 ve 70’li yıllar arasındaki giysiler ilginizi çekiyorsa Ece Sükan’ın Teşvikiye’deki butiği ilginizi çekebilir. Yine vintage meraklısı bir diğer manken Ahu Yağtu’nun mağazası, Second Chance sizin için uygun bir başka adres olabilir, Bebek’te. Cihangir de Porto Bella var, Aznavur Pasajı"nın içinde Roxy var, Harbiye"de Berna var, Beyoğlu’nda By Retro ve bir de internet alışverişi seviyorsanız ebay’den sonsuz seçenek bulabilirsiniz…

Gerçek bir esmerim! Ama en çok sevdiğim renk siyah... Sizce çok kapkara görünmemek için nasıl bir tarz belirlemeliyim?

Siyahın sizi kapattığını düşünüyorsanız rengi yüzünüze çok yakın kullanmayın, daha V yaka, şal yaka, ya da degaje gibi yüzünüzle araya ten kontrastı koymanızı sağlayan seçimler yapabilirsiniz. Bu kontrasta ek olarak aksesuarlarla görüntüye renk katabilirisiniz... Örneğin boynunuza bağlayacağınız daha canlı tonlarda bir fularla ya da teninize yakışan altın yada gümüş tonlarda aksesuarlar da ışıldayabilirsiniz. Bu kolye olabileceği gibi seviyorsanız iri küpeler de olabilir.


10 gün önce bir bankada çalışmaya başladım. Aslında oradaki kıyafet yönetmeliği hiç bana göre değil. Ceket-etek kombinasyonundan nefret ediyorum! Oranın kurallarını bozmadan nasıl daha tarz giyinebilirim?

Banka çalışanlarıyla profesyonel imaj eğitimlerim sebebiyle sık sık bir araya geldiğimizde bu kuralları sık sık gözden geçiriyor, alternatif giysileri konuşuyoruz. Ceket etek takım veya birbiriyle uyumlu kombinasyonları eğlenceli hale getirmek isterseniz, içinize giyeceğiniz bluzlarda renkli seçimler, bu yazın parlak renklerini kullanabilirsiniz, sarı, mor, kırmızı hatta yeşil gibi. Bluzlarda koton yerine daha hareketli kumaşlar kullanabilirsiniz, ipek ve saten gibi. O kadar çok alternatif model var ki, belki de sizin sevmediğiniz daha köşeli kesimlerdeki klasik blazer ceketlerdir. Ceketlerinize broşlarla hareket katabilirsiniz, ya da kolye seviyorsanız kolyeler tarzınızın parçası olur. Yaz ayları için yakasız ceketler, truvakar kollar ya da bele oturan bluz kesimli ceketler deneyebilirsiniz. Gömlek kesimli elbiseler de minik hırkalarla kombinlenerek kullanılabilir. Etek sevmiyorsanız kapri pantolon dışında klasik kesimli kumaş pantolonları, daha modern bir tarzınız varsa yüksek bel kesimli bol paça pantolonları, gömleklerle merserize bluzlarla birlikte kullanabilirsiniz.


Geçen hafta saçlarımı sarı olan saçlarımı kızıla boyattım ve şimdi hiçbir kıyafetim üzerimde güzel durmuyor. Sizce yeni saç rengime en uygun renkler neler?

Esra Hanım, renk seçimlerinde saç renginden daha çok ten renginiz ve öte yandan ten ve saç renginin uyumu belirleyicidir. Kızıl deyince akla pek çok ton geliyor, bakır tonlarından kırmızılara kadar geniş bir yelpaze kızıl tanımlanabiliyor, bu durumda doğru renkleri tavsiye etmek biraz zorlaşıyor. Öncelikle teniniz sıcak, altın tonlardaysa tozpembe, leylak gibi pastellerden uzak durun, bunlar sizi soldurur. Lacivert, gri tonlarını giyeceğiniz zaman bunları somon, şeftali tonlarıyla kombinleyin. Çikolata, bronz, yosun ve küf yeşili, limon yeşili, mercan, turuncuya yakın kırmızılar, sıcak sarılar yanı sıra eğer saçınızın kızılı daha çok bakır tonlarındaysa zeytuni yeşiller, karamel ve altın tonlarında bakırlar, pas rengi, hardal sarısı da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: