Sonbahar Sizi Yaslandirmasin



Havalar hâlâ yazı aratmayacak kadar güzel gitse de, çok kısa bir süre sonra sonbahar gelecek. Tabii, ani hava değişimleri de! Eğer cildinizin savunmasız kalmasını ve sonbahar yaprakları gibi kurumasını istemiyorsanız bu önerilere dikkat!

Sonbahardaki ani hava değişimleri, tüm vücudun olduğu gibi cildin de savunma mekanizmalarını zayıflatıyor. Sonbaharda bir gün sıcak olan hava, ertesi gün soğuk ve rüzgârlı, bir diğer gün yağmurlu olabiliyor. Hava sıcaklıklarında yaşanan bu değişimler de cilde zarar veriyor. Ani değişime maruz kalan cilt kuruyor ve daha hızlı yaşlanıyor.

Özellikle hassas ciltlere sahip olan kişilerin sonbaharda cilt bakımına ekstra özen göstermeleri gerekiyor. Cildimizi yazın güneşin zararlı etkilerinden koruduğumuz gibi sonbaharda da havanın olumsuz etkilerinden korumalıyız. Hava ısısındaki bu farklar, problemli ciltlerde kızarık ve kırışıklıklara sebep olabiliyor. Daha ileri durumlarda ise soğuk ve neme, hava kirliliğinin eklenmesiyle ciltteki kızarıklıklar yerini, yağ üretiminde artışa ve uzun vadede yağlı bir cilt tipinin ortaya çıkması gibi problemlere bırakabiliyor.

Kirli hava cildi de zehirliyor

Sonbaharda ciltte oluşan kızarıklıklar, egzamalar ve dermatitler sıklıkla karşılaşılan önemli sorunlardan. Bunların en önemli sorumlusu da, cildin doğal savunmasını sağlamak için salgıladığı “sebum” adı verilen yağ tabakasına karışan, kirli havanın zehirli partikülleri. Bu nedenle, sonbaharda cilt hijyeninin önemi bir kat daha artıyor. Ancak cilt temizliğinin doğru ürünlerle, bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Gereğinden fazla agresif davranıldığında, dış etkenlere karşı korumasız kalacak şekilde cilt, koruyucu yağ tabakasını yitiriyor. Aksine, temizlik çok yüzeysel yapıldığındaysa, bu tabaka yukarda sözünü ettiğimiz irritasyonlara sebep olan çok sayıda bakteri için uygun bir ortam oluşturuyor.
Cilt yaşlanması ve bitkisel ürünlerle ilgili araştırmalarıyla tanınan B’iota Laboratuvarları Medikal Direktörü Prof. Dr. Kerim Alpınar ise sonbaharda hassaslaşan cildimize özen göstererek gerekli bakımların yapılması gerektiğini belirtiyor. Doğal yöntemlerle cilde müdahale edilmesi gerektiğini belirten Alpınar, sonbahar bakımı için şunları söylüyor:
“Öncelikle cilt temizliğine önem verilmeli. Örneğin çevreden gelen kirliliklerinin de etkisiyle, en fazla kirlenen yüzümüzün günde iki kez, doğal nemlendirici içeren bir sabun ve tercihen yumuşak bir suyla temizlenmesine önem verilmeli. Ancak bu işlemin günde iki kezden fazla yapılması, cilde zarar verebilir bu nedenle tavsiye edilmez”.

Yaz sonunda cilt bakımı çok önemli

Yaz mevsiminin sonunda cilt donuk ve kuru görünebiliyor. Cildi ölü hücrelerden arındırmak ve güneş koruyucular nedeniyle yağ ve kir dolan gözeneklerin açılmasını sağlamak için derin temizlik yapılması gerekiyor. Sonbaharın olumsuz etkileriyle birlikte cildimizin daha da kırışmaması için cilt tipine ve yaşımıza uygun bakımların düzenli olarak yapılması şart.

Doğal yaşlanma sürecine giren cilt, çevresel faktörlerin etkisiyle kırışmaya ve elastikiyetini kaybetmeye başlıyor. Kronolojik yaşlanmanın yanı sıra çevresel etkenler erken kırışıklıklara sebep oluyor. Erken kırışıklıklar, özellikle dudak çevresi, göz kenarı ve alın bölgelerinde oluşan mimik kırışıklıkları ve ince çizgiler. Bu tarz ince çizgiler için çizgileri yok ederken aynı zamanda cildi gençleştirerek çift yönlü etki gösteren kırışıklık serisi ürünleri kullanılması gerekiyor. Hormonal değişiklikler ve hormonal aktivitelerin yavaşlamasıyla 45 yaş sonrası cilt yaşlanması hızlanıyor ve ciltte sıkılık kaybı gözleniyor. Cildin nem tutma kapasitesi azalıyor. Sarkma ve gevşemelere karşı ciltte sıkılık kaybı, sarkma ve gevşemelere karşı mücadele eden, cilde ihtiyacı olan hammaddeleri en konsantre şekilde sunan ve kolajen sentezini tetikleyen kırışıklık serisi ürünleri kullanılması gerekiyor.


DUYDUNUZ MU?

Darphin kadın sağlığına destek veriyor

Güzelliğin içten dışa yansıdığına inanan Fransız kozmetik markası Darphin, olgunlaşmaya başlayan ciltlere yönelik özel geliştirdiği serum Predermine ile göğüs kanseri mücadelesine katkıda bulunuyor. Marka, Predermine Wrinkle Corrective Serum’un ekim ayı boyunca gerçekleşecek satışından elde edeceği kârın tamamını meme kanseri tedavisinde kullanılmak üzere bağışlayacak. Darphin ayrıca, Estee Lauder Companies Türkiye’nin Meme Kanseri Bilinçlendirme Kampanyası’na katkıda bulunurken, ekim ayı boyunca ürünlerinin bulunduğu eczanelerde, göğüs kanseri konusunda bilinçlendirme çalışmaları da gerçekleştirilecek. (Predermine Wrinkle Corrective Serum: 223 YTL)


İLK BEN GÖRDÜM

Erken kırışıklıklara son
“Deracine Erken Kırışıklık Serisi” cildi nemlendirirken kolajen sentezini de tetikliyor. Güçlü antioksidanlarla cildi serbest radikallerin olumsuz etkilerine karşı koruyan seri, güneşin zararlı ışınlarının ve diğer çevresel faktörlerin zararlı etkilerini ortadan kaldırarak, kırışıklıkları önlüyor. Seride, her cilt tipi için ayrı ürünler bulunuyor.

Mevsim dönümünde kolajen takviyesi

Bilim adamları cilt yaşlanmasının temel sebebinin kolajen eksikliği olduğunu belirtiyor. Cildin temel taşolan kolajen cilt dokusunun yüzde 80’ini oluşturuyor. Hydroderm ürünlerinin patentli Kolajen İnfüzyon Teknoloji Sistemi, cilde en temel ihtiyacını sağladığı söyleniyor. Serum ve kremlerinin düzenli kullanımla fark edilir sonuçlar sağlandığını anlatılıyor. Serum 219 YTL

Bitki sularından şampuan

Kimyasal hiçbir işlemden geçirilmeden buharla damıtılarak doğal bir yolla filtre edilen bitki özsularından oluşan Organicum Şampuan, vücuda zarar vermemek için petrol türevi yağ çözücüler ve solventler içermiyor. Organicum şampuanların, saç dökülmesi gibi saç ve saçlı deri sorunlarını ortadan kaldırdığı belirtiliyor. 19 YTL

Göğüslere özel maske

Stherb Göğüs Maskesi, göğüslerde ve dekotltede, yaşlanma, doğum yapma, hızlı kilo alıp verme ve diğer nedenlerle oluşan çatlak ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak üzere formüle edilmiş bir ürün. Gece yatmadan önce göğüslere ve dekolte bölgesine uygulanan ürünün, haftada 3-4 kullanımda göğüslere form verdiği, göğüs cildinin daha sağlıklı, daha parlak ve genç görünmesini sağladığı söyleniyor.

Havyar gençleştiriyor

Kırışıklıkların yoğun bir şekilde bulunduğu tüm boyun, yüz ve dekolte bölgesine uygulanabilen, her cilt tipine uygun olan Orgavital Hyaluron Ampulleri, cildin hızla sıkılaşmasını sağlamak üzere üretilmiş. Hyaluron Ampuller, besin değeri çok yüksek olan havyar özünü yoğun olarak içeriyor. 285 YTL.

Hiç yorum yok: