Erkekler ve Kadinlara Gore Cinsellik



Kadın duygusal yaklaşıyor ve ilgi bekliyor. Erkekler ise daha dürtüsel aşk yapıyor.

Kadınlar beyniyle sevişiyor

Kadınlar ve erkekler arasındaki fark, cinsel yaşamda da kendisini gösteriyor Prof. Dr. Sedat Özkan'a göre; erkek cinselliğe dürtüsel, kadın duygusal yaklaşıyor ve eşinden şefkat bekliyor.

Birbirlerini anlayamayan kadın ve erkek, sosyal yaşamda olduğu gibi, cinsel yaşamda da mutsuz oluyor. Uzmanlara göre, cinsel mutluluk, çiftlerin hem kendilerinin, hem de partnerlerinin istek ve beklentilerini çok iyi bilmeleriyle mümkün olabiliyor. Peki ama, kadınlar ve erkekler cinsellikten ne bekliyor, ne istiyorlar? Prof. Dr. Sedat Özkan, kadın ve erkeğin cinselliğe bakış açısının farklı olduğunu, bu nedenle de pek çok çiftin sorunlar yaşadığını söylüyor.

'İlişkiye zarafet katın'
Özkan, bu farkları şöyle açıklıyor: "Kadınlar beyniyle, erkekler beliyle seks yapar. Erkek, cinselliğe dürtüsel, kadın ise duygusal yaklaşıyor. Kadının beyni ne kadar rahatsa, cinsellikten aldığı zevk de o kadar kolay olur. Aksi halde, cinsellik görev gibi oluyor. Erkek eve geliyor, karısıyla iki çift laf etmeden, konuşmadan cinselliği yaşamak istiyor. Böyle olmaz. İlişkiye zarafet katmak gereklidir. Bütün beyinsel zenginliğimizi ilişkiye yansıtacağız ve paylaşacağız. Erkeğin beyni kısırsa, dürtüsü kuvvetli de olsa, ilişkiye mutluluk getiremez.

'Her şey seks değil'
Erkek, kadından farklı olarak cinselliği duygudan önce düşünüyor ama, bu erkeklerin duygusuz olduğu anlamına gelmiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, erkekler için de duygular seks için önemli. Hatta bazı erkekler, aşık olmadğı bir kadınla birlikte olamıyor. Erkekler de unutulmaz birlikteliklerden hoşlanıyorlar. Özellikle de ciddi ilişkilerde öpüşmeye, sarılmalara önem veriyorlar. Erkekler, her ne kadar duyarsız görünürlerse görünsünler, ilişkinin her yönü üzerine kafa yoruyorlar, şefkat ve yakınlık arıyorlar. Erkeklerin hep incecik vücutlu seksi kadınlardan hoşlandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dergilerde gördüğümüz o muhteşem güzeller, onların sandığınız kadar ilgisini çekmiyor. Erkekler, sıradan kadınları daha çekici ve seksi buluyor.

'Görev olmamalı'
Kadınlar için duygular çok önemli olduğundan, cinselliğin görev gibi yapılmasından yana değiller. Bu yüzden de ilişkinin başında olduğu gibi cinsellik için de özel anlar yaratılmasını bekliyor, romantizm istiyorlar. Eşlerinden sevgi sözcükleri duymayı arzuluyor ve şefkat bekliyorlar. Kadınların partnerlerine mesajı: "Cinselliği heyecanlı hale getirecek çözümler bul!"

Hiç yorum yok: