Kokunuz sizi ele veriyor



Güzel kokmak ve farklı olmak elbette ki hanımların en büyük arzusu. Peki parfüm kullanmayı biliyor musunuz? İşte size bu konuda küçük ama çok etkili ipuçları.

Vücut: Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır: Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri, şakaklar ve boyun. hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri.

Saç: Saçınızı parfümlemek istiyorsanız, öncelikle temiz olmalarına dikkat edin. Kokuların birbirine karışmaması için şampuanınızı kokusuz olanlar arasından seçin. Saçlarınız kısa ise saç diplerinize, uzun ise uçlarına sıkmanız yeterli olacaktır.

Giysiler: Parfümler pamuklu, yünlü gibi doğal lifle dokunmuş kumaşlarda çok kalıcıdır ve rahat yayılır. Parfümünüzü ceket ve mantoların astarlarına, etek ve elbiselerin etek baskılarına sıkın. İpekli giysilerinize parfüm sıkmayın, kalıcı lekeler bırakır. Parfümünüzü sık sık değiştiriyorsanız, sadece vücudunuzu parfümlemekle yetinin. Mücevher ve özellikle incilerinizin yakınında parfüm kullanmayın. Parfümlerdeki alkol mücevherlerin parlaklığını yok eder ve incileri sarartabilir.

Hiç yorum yok: