Karşı Cinse Neden İlgi Duyuyoruz?



ERKEKLER ve kadınların karşı cinse neden ilgi duyduğu, 20 madde altında toplandı.

Aşkın bilimsel dili

Uzmanlara göre, sevgili seçiminde ispatı yapılan 20 bilimsel madde etkili.

BEL KALINLIĞI ÖNEMLİ
BİLİMADAMLARI, kadınlar ile erkeklerin evleneceği ya da ilişki yaşayacağı kişilerde hangi özellikleri aradığını ortaya koydu. Amerikalı bilimadamlarının araştırmasına göre; kadın ile erkeklerin partner seçiminde bilimsel olarak 20 madde etkili oluyor. İşte, bilimadamlarına göre, aşka dairn 20 bilimsel gerçek...

1- Kadınların evli erkekleri çekici bulmasının nedeni, kokudan kaynaklanıyor. Kadınlar eşlerinin kokusunu taşıyan erkekleri temiz kokulu erkeklerden bile daha fazla çekici buluyor. Bunun arkasında, kadının kendisini en az diğer kadınlar kadar güzel ve değerli olduğunu kanıtlama duygusu yatıyor.

2- Erkekler, partner seçerken kadınların vücut oranına çok büyük önem veriyor. Bel kalınlığının kalça kalınlığına bölünmesiyle ortaya çıkan bu ölçü kadının çekiciliğinde etken oluyor. Bu oran 0.7 olan kadınlar erkekler tarafından çekici ve seksi bulunuyor.

3- Kadınlar, dar kalçalı, ince bacaklı, göbeksiz ve geniş omuzlu erkekleri çekici buluyor.

4- Kadın ile erkeklerin büyük bir kısmı, yüzleri kendisine benzeyen kişilerle ilişki kuruyor.

5- Kadınlar, yüzük parmakları işaret parmağından uzun erkekleri seksi buluyor. Bilimadamlarına göre, üretken olanların hormonlarına bağlı yüzük parmağının uzun olmasının yattığını söylüyor.

6- Kadın ile erkekler, gözleri parlayan insanları çok fazla seksi buluyor. Gözlük takanların ise, bilinçaltında güçsüz olduğunu düşündürmesi bu insanların çekiciliğini önlüyor. Bu arada kadınlar, mavi gözlü erkeklerin en seksi erkekler olduğunu düşünüyor.

7- Bakışmanın bir ilişkinin başlamasında en önemli etken olduğunu belirten bilimadamları, 4 dakika bakışan çiftlerin birbirlerinden etkilendiğini söylüyor.

8- Ağzı burun genişliğinden 1.618 kat geniş olan erkekler, kadınlar tarafından çekici bulunuyor.

9- Parfüm yerine hafif ter kokan erkekler daha çekici bulunuyor. Erkeğin ter kokusu kadının beynine etki ederek aklına cinselliğe getiriyor.

10- Erkekler, kadınları en çok üretkenlik döneminden çekici bulduklarını söylüyor. Bunun nedeni ise, kadınların bu dönemde "dişilik" hormonlarının zirveye ulaşmasına bağlı olarak yaydığı parfüm etkili kimyasal bir koku...

11- Kadınların büyük çoğunluğu ünlü aktör George Clooney gibi maço ve erkeksi yüz hatlarına sahip erkekleri tercih ediyor. Bebeksi yüzler ise, kadınlarca çok çekici bulunmuyor.

12- Kadınlar kaslı vücuda sahip erkekleri çekici bulsa da iş aşırı kasa gelince durum tam tersine dönüyor.

13- Kadınların çoğu, zengin erkeklerle birlikte olmayı tercih ediyor.

14- Tüm kadınlar yakışıklı erkekleri, erkekler ise güzel kadınları bilinçaltında çocuklarının güzel olmasını istediği için tercih ediyor.

15- Hem kadınlar hem de erkekler mizah yeteneği gelişmiş kişilerle birlikte olmayı istiyor.

16- Kadınlar, diğer kadınlarca beğenilen erkeklerle erkekler ise, hemcinslerinin çekici bulduğu kadınlarla ilişki yaşamaktan mutlu oluyor.

17- Kadınlar, simetrik bir yüz ile vücuda sahip erkekleri çekici buluyor.

18- Kadınlar, kirli sakallı erkekleri de çok çekici buluyor. Bunun arkasında ise, kadınların bu erkekleri daha özgüvenli bulması yatıyor.

19- Kadın ile erkeğin boylarının oranı 1.09 olduğu takdirde, her 2 cins de birbirinden daha çok etkileniyor.

20- Kadınlar da, erkekler de sosyal olan ve geniş arkadaş çevresi olan kişileri çekici buluyor.

Hiç yorum yok: