Kadinlara Erkek Robotlar Geliyor



Kadınların tek komutuyla satranç oynayacak, çiçekleri sulayacak ve cinsel birlikteliği gerçekleştirecek..


Alman sanatçı Franz Steiner’ın kadınlar için çizdiği gelecekte erkeklere yer yok. Sanatçının bilgisayar teknolojileri yardımıyla yarattığı fütüristik çalışmalarda 2045’in kadını yüzlerce erkek robota hükmederken kendi de biyonikleşiyor ve ayakkabı değiştirir gibi organ değiştirerek, kadınların yüzyıllar süren hayali, ebedi gençliğe kavuşuyor.

Hürriyet'in haberine göre Franz Steiner ve blutsbrueder-design ekibi, 2045’in fütüristik kadın portresini çizerken göz alıcı ama bir o kadarda eleştirel bir CGI (Computer Generated Imagery) çalışması yapmış. İlk aşamada gerçek mekanlarda kadın foto modellerle fotoğraflar çekilmiş. Daha sonra ise Photoshop ve modelleme programı 3ds max ile biyonik organlar ve robotlar eklenerek fotoğraflar son haline getirilmiş.

Bu çalışmada hayal edilen yıl 2045. Kadın, yıllardır mücadele ettiği ikinci sınıf insan muamelesinden kurtulmuş görünüyor. İş yaşamında egemenlik kadının elinde. Emri altında çalışan yüzlerce robota hükmediyor. Kullanılan teknolojik araçlar göz alıcı. Ses komutu ile çalışan "gözlük bilgisayar" tasarımı aralarında en etkileyici olanı.

Tabii ki kadının hayatı sadece iş yaşamındaki değişim ile kalmıyor. Kadın, bu manalı mesajlar veren projeyle hayalindeki genç ve güzel görünüme ve arzuladığı gibi bir partnere kavuşuyor. Geçen yıllar içinde robotların çoğaldığı bir dünyada elbetteki kadınlar da biyonikleşiyor. Biyonik kadın, vücudunun beğenmediği ya da modası geçen parçasını değiştirebiliyor.

Örneğin ayağından memnun değilse ayak, burnundan memnun değilse burun satın alıp takıyor. Projedeki en can alıcı mesaj ise kadının yaşamından kendisini asla memnun etmediğine inandığı erkeğin kaybolması. Geleceğin kadını maalesef bir robotla yaşamayı tercih ediyor. Tek düğmeyle emir verdiği robot. Onunla satranç oynamaktan, çiçekleri sulamaya ve cinsel beraberliğe her komutu, bir robottan beklenebileceği gibi itirazsız yapıyor.

Hiç yorum yok: