Yaz'in Ayakkabi Modasi



Erkeklerin “Bir kızın en çok dikkat ettiğin yeri neresidir?” sorusuna verdikleri cevap genellikle aynı: Eller ve ayaklar!

Havalar ısınıyor, çok yakında yazlık ayakkabılarımıza kavuşacağız.

Peki, ayaklarımızın durumu buna müsait mi?

Cevabın “hayır”sa, hemen şimdi önerilerimizi oku, kolay pedikürün inceliklerini öğren!

Erkeklerin “Bir kızın en çok dikkat ettiğin yeri neresidir?” sorusuna verdikleri cevap genellikle aynı: Eller ve ayaklar! Hatta elleri ve ayakları güzel olsun, geri kalanı önemli değil diyenler bile var. Hal böyleyken, hazır da terlik mevsimi yaklaşmışken, şöyle ayak konusuna bir uzanalım dedik. Hatırlarsınız, el bakımı mevzusuna birkaç hafta önce değinmiştik. Şimdi sıra, bütün kış kapalı bot ve çizmelerin içine hapsolmuş ayaklarda. İşte sana, birkaç malzemeyle evde kolayca yapacağın pedikürün altın kuralları...

Bunlar olmadan olmaz!

• Ayak törpüsü
• Tırnak makası
• Ayak havlusu
• Tırnak törpüsü
• Vazelin veya vücut kremi
• Oje

• Ayak bakımı için en iyi zaman banyo sonrasıdır ama bu mümkün değilse, ayaklarını ılık su dolu bir leğende 10–15 dakika bekleterek yumuşamasını sağla. Dilersen suyun içine birkaç damla bademyağı katarak, ayaklarının daha çok yumuşamasına yardım edebilirsin.

• Ayaklarının fazla suyunu havlu kağıtla alıp, ayak törpüsünü ayak tabanına ve topuklarına sürterek, ölü hücre tabakasının atılmasını sağla. Bu işlemi yaparken, aşırıya kaçmamaya dikkat et, çünkü zamanla ayakların buna alışır ve kendini korumak için daha fazla ölü hücre tabakası oluşturur. Bu da seni daha fazla yorar.

• Şimdi sıra tırnak etlerinde... Uzmanlar, tırnak etlerinin alınmasını değil, küçük bir tahta çubukla geriye doğru itilmesini tavsiye ediyor. Böylece hem yaralanmalar, hem de tırnak etlerinin daha fazla uzaması engellenmiş oluyor. Tüm tırnak diplerine aynı işlemi uyguladıktan sonra, olabilecek tahrişi önlemek için vazelin sürdün mü, üçüncü aşamaya geçebilirsin.

• Uzun ayak tırnakları 80'lerde kaldı. Yeni trend, düzgünce kısa ve küt kesilmiş, bakımlı tırnaklarlar! Eğer tırnakların uzunsa, onları önce tırnak makasıyla kes ve ardından törpü yardımıyla düzgünce törpüle. Asla yuvarlatma, çünkü bu batıklara neden olabilir.

• Ayak tabanındaki ölü hücre tabakasını ayak törpüsüyle yok ettin. Peki ya ayaklarının törpülenmeyen üst kısmı? Daha yumuşak ve pürüzsüz ayakların olsun istiyorsan, bu defa eğer varsa vücut peeling'inle, yoksa bir avuç tuzla ayaklarının her tarafını iyice ov. Ayaklarını duruladıktan sonra, bolca nemlendirici sür ve pamuklu bir çorap giyerek nemlendiricinin ayaklarına iyice nüfuz etmesini sağla.

• İşte sıra en zevkli kısımda, yani oje sürmede... Tırnaklarının ojeden dolayı zarar görmemesi için önce bir kat güçlendirici cila sür. Ardından istediğin renk ojeni sürebilirsin. Hatta elinin altında beyaz mat ojen varsa french bile yapabilirsin. Bunun için, beyaz mat ojeni enlemesine ince bir şerit olarak sür ve kurumasını bekle. Üzerine daha açık renk ojeni sürerek pedikürünü tamamla.

Hiç yorum yok: