Zayiflama ve Zayif Kalmanın Kurallari
Zayıflamak ve formunuzu korumak için pırasa kökü ya da bilmem ne sapı yemek zorunda değilsiniz. İstediğiniz yiyecekleri yerken de kilo verebilirsiniz. Yemek yerken uygulayacağınız küçük hileler, farkında olmadan kalorileri elinizin tersiyle itmenizi sağlayacaktır. Haydi şimdi kendi kendinizle biraz oyun oynayın! Yemek pişirirken besinlerin kalori miktarını hesaplayın: Örneğin et yerine tavuk eti, balık yemeyi tercih edin. Geleneksel yemek tariflerinizde yenilikler yapın: Beslenme tarzınızla birlikte eski tarifleri de elinizden
çıkarın. Alışveriş yaparken paketlerin üzerindeki besin değerlerini okuyun: Bu sayede yediğiniz şeylerden aldığınız yağ, sodyum, kalori miktarını da öğrenmiş olursunuz. Sevdiğiniz yiyecekleri küçük lokmalar halinde ve yavaş yavaş yiyin: Çünkü sevdiğiniz şeyleri yerken farkına varmadan normal porsiyondan daha fazla yeme riskiniz vardır.
Yiyecekleri küçük kaplarda yemeye özen gösterin ve çiğneme sayınızı artırın: Böylece yemek yeme süreniz uzar.
Dengeli ve ölçülü beslenin: Hiçbir besinin iyi ya da kötü diye ayrılamayacağını, sadece ölçülü tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Sağlıklı beslenmek için vücudun her türlü ihtiyacı karşılanmalıdır.
Günde en az iki litre su için: Su hem iştahınızı keser hem de metabolizmanızı düzenler.
Sporu hayatınızdan çıkarmayın: İster yürüyün, ister koşun, işter yüzün… Hangi spor dalı olursa olsun hareketi yaşamınızın içine serpiştirin.
Salata soslarına dikkat edin: Mayonezli salata sosları yerine, kendinize hardal, yoğurt ve çeşitli baharatlarla soslar hazırlayabilirsiniz.
Düşük kalorili ürünleri kullanın: Süt, yoğurt ya da peynir alırken düşük kalorili ve az yağlı olanları tercih edin. Ekmekte ise tercihinizi esmer, kepekli olanından yana kullanın. Ve kabuklu siyah pirinci tercih edin.
Sebze ve meyveye ağırlık verin: Beslenme tarzınızı sebze, meyve ve taneli yiyeceklerin bolca bulunduğu bir şekle çevirin.
Şekeri belirli ölçüde kullanın: Şekerden mümkün olduğunca uzak durun. Çünkü günlük şeker ihtiyacı şeker dışında meyve gibi birçok yiyecekten karşılanmaktadır.
Tuzu ölçülü kullanın: Tuz vücutta su tutulmasına ve kilo alınmasına yol açar. Bu sebeple tuz yerine yemeğinizi baharatlarla tatlandırın.
Alkolden uzak durun: Alkollü içecekleri çok ender zamanlarda ve belli bir ölçüde kullanın.
Yemek davetlerine giderken bir şeyler yiyin: Gittiğiniz yerdeki çeşitleri görüp gözünüzün dönmemesi için, davete gitmeden önce bir şeyler atıştırın.
Sofradan biraz aç kalkın: Uzmanlar tokluk hissinin beyinde geç oluştuğuna dikkat çekiyor ve sofradan aç kalkılması uyarısında bulunuyor.
Yemeklerinizi domatesle renklendirin: Yemeklerinize koyacağınız tabletler, soslar çok kalorili olduğundan bunların yerine domatesi tercih edin.
Kolesterol ve yağ oranı düşük bir diyet seçin: Sağlıklı ve hızlı kilo vermek, verilen kiloyu korumak için kolesterol ve yağdan mümkün olduğunca uzak durun.
Meyve suyu yerine mevyeyi tercih edin: Sıkılmış portakal suyunun bir bardağında, üç portakal olduğunu gözönünde bulundurursanız ne demek istediğimizi anlarsınız. Ayrıca hazır meyve suları da çok fazla şeker içerir.
Yediklerinizi dengeleyin: Bir öğünde çok fazla yediğinizi düşünüyorsanız diğer öğünü hafif bir şeyler yiyerek geçiştirmeye çalışın. Böylelikle yediklerinizi dengelersiniz.
Etiketler:
zayıf kalmak,
zayıflama yöntemleri,
zayıflamak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder